Bir restoranta gittiğim zaman yemeyi en çok sevdiğim menülerden biri et strogonof... Ve bunu evlendikten sonra eşimle evde sık sık yapmaya başladık. Özellikle içerisine koyduğumuz turşunun tadıyla birleşince yemeye doyum olmuyor :)
Adına bakıpta çok zor gibi gelmesin, yapılışı çok basit... Biz 2 kişilik yapıyoruz bu yemeği... Siz kendinize göre malzemelerin miktarını arttırabilirsiniz.
- 350-400 gr dana strogonof (dilerseniz bonfile olarak alıp, kendiniz şeritler halinde keserek strogonof olarak hazırlayabilirsiniz)
- 10-12 adet kornişon
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı un
- 2/3'ü kadar çiğ krema
- 1/2 su bardağı kadar sıcak su
- Sıvıyağ
- Tuz, karabiber, kimyon, pul biber

Daha sonra soğanları küp küp doğrayın ve turşuları da ince ince şeritler halinde kesin.

İşte tarifi bu kadar basit... Yanına da garnitür niyetine patates kızartması hazırladınız mı işte size muhteşem bir akşam yemeği ;)
Ezgi