8 Nisan 2013 Pazartesi

TURŞULU BEEF STROGONOF



Bir restoranta gittiğim zaman yemeyi en çok sevdiğim menülerden biri et strogonof... Ve bunu evlendikten sonra eşimle evde sık sık yapmaya başladık. Özellikle içerisine koyduğumuz turşunun tadıyla birleşince yemeye doyum olmuyor :) 

Adına bakıpta çok zor gibi gelmesin, yapılışı çok basit... Biz 2 kişilik yapıyoruz bu yemeği... Siz kendinize göre malzemelerin miktarını arttırabilirsiniz.


  • 350-400 gr dana strogonof (dilerseniz bonfile olarak alıp, kendiniz şeritler halinde keserek strogonof olarak hazırlayabilirsiniz)
  • 10-12 adet kornişon 
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 2/3'ü kadar çiğ krema
  • 1/2 su bardağı kadar sıcak su
  • Sıvıyağ
  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber




Ben eti strogonof olarak aldığım için etim zaten hazırdı. Eğer siz bonfile olarak alırsanız öncelikle etlerinizi jülyen olarak keserek hazırlayın.


Daha sonra soğanları küp küp doğrayın ve turşuları da ince ince şeritler halinde kesin.










Vok tavada bir miktar sıvıyağı ısıtın ve etlerle soğanları aynı anda tavaya atarak kavurmaya başlayın. Etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurma işlemine devam edin ve suyunu çekince turşuları da ilave ederek un ve baharatları koyun. İyice pişirdikten sonra kremasını ve sıcak suyunu ilave ederek etlerle 10 dk kadar karıştırıp daha sonra ocağın altını kapatın. 








İşte tarifi bu kadar basit... Yanına da garnitür niyetine patates kızartması hazırladınız mı işte size muhteşem bir akşam yemeği ;)


Ezgi