28 Mart 2013 Perşembe

Vok Tavada Renkli Biberli Jülyen Tavuk

Merhabalar;

İçinde tavuk olan herşeyi nerdeyse seviyorum. Öğrencilik yıllarımdan bu yana evde en pratik olarak yapıp yediğimiz renkli biberli jülyen tavuk tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum :) veeee karşınızdaaaa:

4 kişilik için malzemeler:

• 4 adet kırmızı biber
• 4-5 adet yeşil charleston biber
• 6 adet tavuk but (Izgara tavuk olarak marketlerde satılan kemiksiz but) veya kasaptan hazır terbiyeli (soslu) olarak da alabilirsiniz.
• Fırında Tavuk Çeşnisi (sosu için) -ben genelde knorr fırında tavuk çeşnisi kullanıyorum-
• 1/2 çay kaşığı tuz

Sos: Jülyen doğradığınız tavukları biraz yağlayıp göz kararı knorr tavuk çeşnisi ve 1/2 çay kaşığı tuzu üzerine serpip iyice karıştırın.

Biberleri jülyen doğrayın ve önce biberleri vok tavaya atıp biraz kızartın. Biberler ölmeye başlar başlamaz tavukları da içine atıp karıştırın. Üzerine kapak kapatıp altını biraz kısın. Bu şekilde tavuklar suyunu salacaktır. Pişirmeye devam edin arada karıştırarak tabi. Suyu çekilmeye başlayınca yine ara ara tadını kontrol ederek 15 dakika kadar daha pişirin. Nefisss…

İsteğe göre içine mantar da ekleyebilirsiniz. Eşim (Serkan) mantarlı tercih etmediği için biz böyle yapıyoruz. Şeyyy bir de birşey itiraf etmem gerekirse Serkan benden daha lezzetli yapıyor bu yemeği :)





Hayatımda ilk kez bir tarifi yazarak anlatıyorum. Pek ekstrem tarifler bilmem zaten :))) Umarım başarılı olmuştur. Yani anlatabilmişimdir.
Afiyet olsun ;)

XOXO
Nazan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için önemli...